The Masters op Augusta National

Afgelopen dagen weer genoten van de Masters op Augusta National in Augusta, Georgia, USA. Een golftoernooi met een enorme traditie. Eén van de tradities is dat de caddies allemaal in een keurig witte overall met bijpassend groen petje lopen.Een andere traditie is dat de winnaar van het toernooi een groen jasje krijgt.

Een golftoernooi duurt, met uitzondering van de LIV toernooien, vier dagen: donderdag tot en met zondag. Augusta plakt daar de woensdag aan vast met een 9 holes par 3 (korte baan) toernooi. Het leuke aan de woensdag is dat kinderen en vrouwen / vriendinnen van de spelers dan meelopen, vaak ook gekleed in een witte Caddy overall. En ook de woensdag is daardoor erg leuk om naar te kijken. Een zeer ontspannen sfeer en een erg leuk begin van het toernooi.

Dit jaar was de winnaar van het hoofdtoernooi de Amerikaan Scottie Scheffler, de huidige nummer één van de PGA wereldranglijst.

Scottie Scheffler kreeg in 2022 ook al het groene jasje uitgereikt als winnaar

 

De eindstand :

1 – Scottie Scheffler  -11
2 – Ludvig Åberg. -7
3 – Tommy Fleetwood  -4
Max Homa
Collin Morikawa
6 – Cameron Smith. -2
Bryson DeChambeau
8 – Xander Schauffele. -1
9 – Will Zalatoris. par
Tyrrell Hatton
Cameron Young

Het spel van Scheffler was indrukwekkend. Maar wat zeker ook indrukwekkend was, was de staande ovatie die Tiger Woods, geplaagd door lichamelijk ongemak veroorzaakt door o.a. een auto ongeluk, op bijna iedere hole kreeg. In Amerika weten ze heel goed om te gaan met hun helden.