Televisie

In mijn jeugd waren er twee televisiezenders: Nederland 1 en Nederland 2. De uitzendingen begonnen rond 18:30 als ik me goed herinner en tegen een uur of elf ‘s avonds waren ze afgelopen. Voordat de uitzendingen begonnen, kwamen er wat foto’s in beeld (ik kan me een dame met een tennisracket herinneren) om het wachten te veraangenamen. De rest van de dag was er een testbeeld te zien

Op een gegeven moment waren er op woensdagmiddag en zondagavond series voor de jeugd te zien. Ik herinner me bijvoorbeeld  Floris

Tegenwoordig zijn er gelukkig meer dan twee zenders. En daarnaast hebben we ook nog een aantal streamingservices. En dan heb ik nog een boel films en tv series op mijn NAS staan. En dat wil ik allemaal met zo min mogelijk moeite bekijken op mijn tv.

Om de films en tv series van mijn NAS te bekijken, gebruik ik een mediaplayer van het merk Mede8erIn eerste instantie had ik mijn films en tv series op twee harddisks staan en deze had ik via usb aangesloten op de mediaplayer en kon daarmee de films afspelen op mijn tv. Maar sinds enige tijd zet ik de films en series op mijn NAS. Dan kan ik deze nog steeds afspelen op mijn Mediaplayer maar bijvoorbeeld ook op mijn iPad. De Mede8er werkt prima. Maar het apparaat is al wat jaren oud en stel je voor dat het apparaat er mee uit scheidt. Wat moet ik dan? Dus keek ik zo af en toe op internet of een dergelijk apparaat nog steeds te koop is. En de laatste jaren worden dergelijke mediaplagers zeldzamer en duurder.

Nu kwam ik er laatst achter dat je tegenwoordig met de AppleTV ook films af kan spelen vanaf een NAS. Dus toen ben ik me gaan verdiepen in de AppleTV. En zo zag ik bijvoorbeeld ook dat je de diverse streamingdiensten zoals Disney+, HBOMax, Viaplay, Prime VideoSky Showtime op de AppleTV kan afspelen. Nu kan dat ook op de Ziggi Next Mini die ik heb. Alleen is het voordeel van de Apple TV dat je daar, als je stopt met kijken, zo’n app niet hoeft af te sluiten. En dat betekent dat als je op een later tijdstip bijvoorbeeld weer een film wil kijken op, laten we zeggen Disney+, je niet hoeft in te loggen en niet een profiel hoeft te kiezen. En dat is toch best wel handig.

Verder kan ik op de AppleTV via de Ziggo GO app tv kijken, tv programma’s opnemen en terugkijken. Oftwel: alles wat ik maar oude tv wil kijken, kan via de AppleTV. En daarnaast heeft de AppleTV ook nog eens Siri. Dus als ik bijvoorbeeld een overzicht wil hebben van alle Sylvester Stallone films, dan zeg ik tegen Siri:”Laat alle films van Silvester Stallone zien” en ik krijg op mijn tv een lijst met zijn films en kan ik zo kiezen welke ik wil zien.  Maar ik kan Siri bijvoorbeeld ook vragen:”Laat alle maffia films uit de jaren 90 zien”. Echt heel handig. En nu heb ik dus een AppleTV aangeschaft.

En ik heb ook de apps van NHL.tv en de NFL op de ApleTV en kan dus alle NHL en NFL wedstrijden bekijken. En natuurlijk ook YouTube. En de AppleTV werkt natuurlijk probleemloos samen met mijn iPhone. En dat betekent o.a. dat ik mijn iPhone ook kan gebruiken als afstandsbediening maar ook al toetsenbord en als er op de AppleTv wachtwoorden ingevoerd moeten worden, kan ik dit ook op de iPhone doen.

Ach ja, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?