Sonos

Onlangs bereikte mij het nieuws dat er een nieuw type speaker van Sonos uitkomt, de zogenaamde Sonos Roam. Mijn huidige Sonos collectie bestaat drie keer een Sonos Play:1. Er staan er twee in de woonkamer en de derde staat op de overloop. De laatstgenoemde verplaats ik wel eens naar de badkamer om ,als ik onder de douche sta, luid mee te kunnen galmen met mijn favoriete muziek. Ik moet dan wel de slaapkamerdeur openen en het snoer ietwat verlengen zodat de Sonos het haalt tot in de badkamer. Dat klinkt alsof het vrijwel geen moeite is en dat is het ook niet maar ik vind het toch een hoop gedoe en niet handig.

Toen ik dus hoorde van de (draadloze) Roam, dacht ik:”Dat is wel wat voor op de overloop want dan kan ik de Roam zo in de badkamer zetten zonder dat ik het snoer hoef te verlengen. Nu blijkt dat deze Sonos Roam alleen werkt met de nieuwste software van Sonos. En aangezien mijn luidsprekers ook nog gebruik maken van een zogenaamde bridge, die dan weer niet werkt met de nieuwe software versie, heb ik, als ik de Roam aanschaf, dus een probleem.

Maar problemen zijn er om opgelost te worden dus de bridge heb ik, samen met de drie Sonos Play:1’s op Marktplaats gezet. Niet omdat de Play:1’s ook niet werken met de nieuwe software maar omdat de Play:5 niet meer werkt met de nieuwe software. Dat behoeft enige uitleg want ik heb helemaal geen Play:5. Maar, op mijn toekomst voorbereid, is mijn gedachte: als de Play:5 niet meer met de nieuwe software werkt, komt de dag dat de Play:1 ook niet meer met de nieuwe software werkt er natuurlijk ook aan.

En dus was ik benieuwd hoeveel ik nog terug zou krijgen voor mijn Play:1’s en of de prijs interessant genoeg zou zijn om de Play:1’s te vervangen door de nieuwe Sonos Play One SL.

En wat bleek: ik kreeg voor de drie Play:1’s een dusdanige prijs dat ik niet kon weigeren. En daarom pronken er nu drie Sonos Play One SL’s in huize Hayes. Nu binnenkort de Roam aanschaffen en ik ben, voor wat betreft Sonos, weer helemaal bij de tijd.