Radio perikelen deel 5

Voor het vorige deel klik je hier.

 

Ik ben erg slecht in jaartallen en kan je dan ook niet vertellen hoe lang we programma’s hebben gemaakt oor Kiss FM. Wat ik nog wel weet is dat het een erg leuke tijd was. In die tijd luisterde ik ook veel naar Radio Stad Den Haag. Mijn favoriete programma’s waren destijds o.a. Zweten Onder Het Eten en de Buh Parade. Op een gegeven moment begon ik met het schrijven van brieven naar beide programma’s. Ik schreef over dingen die ik meemaakte en verkondigde mijn mening over van alles en nog wat. De brieven werden, mij kennende, doorspekt met (pogingen tot) humor. Maar blijkbaar vielen de brieven in de smaak want ze werden steevast (prachtig woord trouwens) voorgelezen. Het werd bijna een vast item in de programma’s.

Toen ik een keer in discotheek Banana’s was (onder het Europa hotel in Scheveningen als ik me goed herinner)

Ingang discotheek Bananas

stapte ik op de dienstdoende dj’s af. Dat waren, wist i, Herman van Velzen en Mike de Mos. En dat waren nu ook de presentatoren van het eerder genoemde programma Zweten Onder Het Eten. Mike de Mos kwam naar me toe toen ik bij de DJ booth kwam staan en uit iets wat ik zei (voor de kenners: ik vroeg of de door mij aangevraagde plaat niet te veel klonk als het slaan tegen ijzeren pijpen) concludeerde Mike dat ik naar hun programma luisterde. Hij vroeg mijn naam en toen ik hem vertelde hoe ik heet verscheen een lach van herkenning op zijgezicht: de vaste brievenschrijver van het programma stond voor zijn neus. Enthousiast haalde hij meteen de ander DJ Herman van Velzen er bij.

Ik vond het ook erg leuk om de twee DJ’s nu in levende lijve te ontmoeten en dat zou uiteindelijk leiden tot mijn toetreding tot de crew van Radio Stad Den Haag. maar dat kon ik toen nog niet vermoeden.

Wordt vervolgd.