Radio perikelen deel 3

Voor het vorige deel, klik je hier.

Radio Gemini zond wekelijks uit op de zondag. Dat betekende op zaterdagavond naar de ruimte naast de liftschacht op de hoogste verdieping (de veertiende volgens mij) in een flatgebouw aan de Meppelweg Meppelweg_pstemp_1966om daar de zender, de antenne en het cassettedeck neer te zetten. En zondag overdag moest er dan om de twee uur (we gebruikten C120 cassettes met aan beide zijden van de cassette een uur opnametijd) een ander cassettebandje in het deck worden geplaatst.

Zo’n zender in de lucht brengen en houden was nog niet zo eenvoudig. Dat betekende nog wel eens dat er een zondag voorbij ging dat Radio Gemini niet uitzond of nauwelijks te ontvangen was. We hadden wel veel lol met het maken van de programma’s Daar was het uiteindelijk allemaal om begonnen. Maar op een gegeven moment begon het wel te irriteren dat onze programma;s nauwelijks beluisterd werden. We dachten dat dat kwam omdat er nog wel eens problemen waren met de zender. Dat de programma;s wellicht van een kwaliteit waren dat er, behalve wijzelf en enkele heel goede vrienden, niemand geïnteresseerd was in de uitzendingen, kwam niet bij ons op. Ik maakte destijds samen met Fred van Oud (echte naam: Fred de Jong) een programma dat luisterde naar de welluidende titel De Gulle Gerard Show. Later, toen Fred zijn afspraken helemaal niet meer nakwam, nam André den Hartog zijn plaats over maar ook Renee Stevens en Jerry Rusch kwamen regelmatig langs in de show die p[ zondag van 6 tot 8 werd uitgezonden.

Maar we gingen toch op zoek naar een beter alternatief. We wilden een beter continuïteit van de zender. We kwamen toen in contact met wat jongens die ook graag radioprogramma’s wilden maken en bovendien ook iets meer verstand hadden van zenders. Dat resulteerde uiteindelijk in Kiss FM.

 

Wordt vervolgd…