Radio perikelen deel 2

Voor het eerste deel klik je hier.

Omdat Timo en ik niet goed genoeg waren voor Radio Penelope zat er niks anders op dan een eigen radiozender op te starten. maar om met Shakatak te spreken: dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan.

Nu kwam ik in die tijd (1982-1983) vaak bij Radio Modern in winkelcentrum De Stede:

58

en daar kwam ik regelmatig wat jongens tegen die ook geïnteresseerd waren in radio.  Een van de heren, André, zie ik zo af en toe nog wel eens, de ander, Fred de Jong, ben ik al jaren uit het oog verloren. maar Fred is wel degene die voor een groot deel heeft bigedragen aan het opstarten van mijn radio “carrière”. Fred heeft destijds gezorgd voor een zender waarvan ik geen idee heb hoe hij er aan was gekomen en, heel belangrijk vonden we destijds, een jinglepakket. De legende wil dat hij dit pakket had ontvreemd van een Belgisch radiostation Radio Genmini. We hebben toen dus niet zelf een naam verzonnen voor ons radiostation maar deze werd ingegeven door het jinglepakket dat we hadden: de Haagse piraat Radio Gemini was geboren. Omdat het uitzenden in de vrije ether illegaal was, leek het ons beter om gebruik te maken van schuilnamen. Na enige strubbelingen waren o.a. de volgende DJ’s te horen: Jerry Rush, Fred van Oud, André den Hartog en Carlo Bianco.

 

Wordt vervolgd.