Onze familienaam

In onze familie wordt de zegswijze “Ja, maar ik heet Hayes” regelmatig gebezigd. De reden behoeft enige uitleg. Een voorbeeld kan de kwestie denk ik het beste verduidelijken: toen ik op school zat werd er wel eens kattenkwaad uitgehaald. Maar het was altijd zo dat als er tien leerlingen natte papier propjes tegen het plafond gooiden of stukjes gum tegen de luxaflex, dat vrijwel altijd mijn actie werd gezien en ik als enige straf kreeg. Dat is me eigenlijk mijn hele leven blijven achtervolgen. Vaak gaan er zaken verkeerd bij mij maar bijvoorbeeld ook bij mijn zus en zoon Max heeft ook last van het hierboven beschrevene. Als ik iets koop is het net weer beschadigd of als er tien auto’s verkeerd geparkeerd staan, heb ik als enige een bekeuring. En als ik me niet vergis werd deze zegswijze vroeger ook al door mijn ouders gebezigd. De vloek wordt dus van generatie op generatie doorgegeven. Het verbaasde me dan ook niet dat ik afgelopen donderdag onderstaand bericht per mail ontving:

Hierbij wil ik op de hoogte stellen dat onze poetser per ongeluk een beschadiging heeft gemaakt op de voorbumper. Het stelt niet heel veel voor maar het moet wel netjes gemaakt worden en daardoor kan ik de auto morgen avond waarschijnlijk niet afleveren.

De aflevering van de auto is dan ook uitgesteld. Een nieuwe datum is inmiddels gepland. Maar ik publiceer de datum nog niet want “ik heet Hayes” dus er kan nog van alles gebeuren.

Wat me trouwens nog op het volgende brengt: als ik een snoertje, draadje of kabeltje of zoals nu Kerstverlichting netjes wegleg en ik het enige tijd later oppak, zit het altijd in de knoop. Ligt dat nu ook aan mijn naam?

Edit 7-12-2020: en inderdaad. De nieuwe afleverdatum van de Volvo is ook niet gehaald:

Het zit niet mee, de auto was terug van de poetser maar de beschadigingen waren niet goed verholpen.De voorbumper zal moeten worden gespoten om weer als nieuw te zijn.
Omdat ik er vandaag niet ben heeft mijn collega opdracht gegeven dit te laten doen. Maar dan kan ik weer dus niet afleveren wat ik zo graag wil doen, 1000 maal excuses maar beter goed dan dat u terug moet komen. Het moet gewoon 100 % goed zijn.
Wij laten het weten als alles geregeld is.