Nieuwe auto (2)

Zoals gemeld wordt mijn nieuwe auto in december geleverd. Maar als meneer Suzuki dat nog wil halen, zal hij er een beetje vaart achter moeten zetten. Begin december heb ik een mail gestuurd of de mij in juli toegezegde levermaand (december) nog actueel was. Na enige dagen kreeg ik de bevestiging van de dealer dat volgens de importeur december nog steeds de maand van levering was.

Misschien verwacht ik te veel van een autoverkoper maar ik had het wel fijn gevonden als men mij in de maand van levering iets specifieker had laten weten wanneer ik de auto kan verwachten. Maar als december niet wordt gehaald, wat altijd kan gebeuren, dan had ik het gewaardeerd als men mij dat ook even had laten weten. Maar wellicht is ook in de autobranche de klantvriendelijkheid ietwat afgenomen. Dat zou kunnen.

Maar ik ga dan uit van hoe ik zelf zou acteren: als ik weet dat iemand (en ik vermoed dat dat voor vrijwel iedereen geldt die een nieuwe auto heeft gekocht) in spanning zit te wachten op een grote aankoop als een auto, zou ik deze persoon zo veel mogelijk op de hoogte houden van wanneer de levering gaat plaatsvinden of zo nodig van vertraging in het leveringsproces. Het gaat hier ten slotte niet om een half witje. Toch?