MacBook Air

Verleden jaar september heb ik, met in ogenschouw genomen dat ik in mijn nieuwe stulpje een stuk minder ruimte ga hebben, mijn Mac Mini en bijgekocht scherm op Marktplaats gezet. Toen die beide voor een schappelijke prijs van eigenaar waren verwisseld, ben ik overgegaan tot de aanschaf van een lekker weinig ruimte innemende MacBook Air. Destijds een 13″ exemplaar met 16 GB intern geheugen en een 512 GB SSD.

Een heerlijk klein en licht apparaat waar ik prima mee uit de voeten kon. Eén minpuntje: het scherm bleek af en toe te klein. Of niet echt te klein, maar meer groter-zou-fijner-zijn.

Nu kwam er een aantal maanden geleden een 15″ MacBook Air uit. Alsof Tim Cook rook dat ik af en toe wat ruimte te kort kwam. En dus heb ik mijn 13″ MacBook Air op Marktplaats gezet. De taktiek die ik meestal hanteer op Marktplaats is als volgt: is er iemand bereid om het bedrag er voor te betalen dat ik redelijk acht, dan verkoop ik de boel. Komt er geen alleszins redelijk en acceptabel bod, dan hou ik het artikel in kwestie en blijf ik er lekker van genieten.

Ook nu voldeed mijn taktiek en heb ik de 13″ MacBook Air verkocht. En inmiddels staat er een prachtige 15″ MacBook Air met 16GB intern geheugen en en 512 SSD te pronken in Casa Hayes. En ik ben er qua CPU en GPU ook nog wat op vooruit gegaan getuige de specs: 8‑core CPU en 10‑core GPU. Dat laatste zal ongetwijfeld erg fijn zijn maar ik heb nu niet het idee dat ik daar iets van merk.