Legends of Rock

Ik ben twee keer eerder naar een Legends of Rock tribute festival geweest. Beide keren (7 mei 2022 en 13 mei 2023) in Zoetermeer. Het is een festival dat door heel Nederland (Europa misschien zelfs) trekt met op ieder editie weer andere bands. Het zijn alleen niet de originele bands maar tribute bands. En dat kan erg leuk zijn. Oftewel omdat de band die getribute wordt niet meer bestaat of omdat de band niet (meer) of heel zelden in Nederland optreedt. Enkele van de tribute bands die ik heb gezien op deze festivals: Queen, Lenny Kravitz, Led Zeppelin, Red Hot Chili Peppers, Muse, Green Day en de Woodstock All Stars. En de kwaliteit van de bands is meer dan goed naar mijn mening.

En de tickets zijn ook goed te betalen. Als je naar concerten wil van de originele bands, ben je een veelvoud kwijt van wat een kaartje voor dit festival kost. Bovendien krijg je meerder bands te zien voor één prijs.

Omdat de tour nu 15 jaar bestaat wordt het dit jaar op zaterdag 30 november groots gevierd in Rotterdam AHOY met maar liefst 20 bands waaronder de Eagles, Nirvana, Rolling Stones, Green Day en Pearl Jam. Maar ook Inxs, Anouk en U2. Dat kan dus wel eens erg leuk en goed worden. 20 bands, 20 uur muziek van 12:30 tot 01:00 uur. De kaartjes zijn binnen. Zin in!