Lavinia Meijer

Ik heb o.a. op school gezeten in de Haagsche Zuidlarenstraat. Ik heb het OVWO afgerond op de Scholengemeenschap Simon Stevin dat drie gebouwen had: aan de Melis Stokelaan (HAVO), Hertenrade (MAVO) en de genoemde Zuidlarenstraat.

Enige tijd geleden maakte een vriend, die ook op school heeft gezeten in de Zuidarenstraat, mij attent op een optreden van Lavinia Meijer. Dat optreden vond plaats in theater Dakota dat is gevestigd in het zelfde gebouw waar we op school hebben gezeten in de Zuidlarenstraat. Wat voor ons vroeger de aula was,is nu de zaal waar de voorstellingen in theater Dakota plaatsvinden.

Nu was ik niet ineens enthousiast om naar een optreden van Lavinia Meijer te gaan maar het feit dat we ook even rond konden kijken in onze oude school, deed me doen besluiten om toch een kaartje te kopen. Het optreden dat Lavinia Meijer gaf, op donderdag 13 oktober 2022, getiteld Immortal Trees, deed zij samen met het Amsterdams Andalusisch Orkest.

De muziek die ten gehore werd gebracht door het gezelschap is nu niet de muzieksoort die mij meteen aanspreekt maar ik was toch erg onder de indruk van wat ik zag en hoorde.

Toen ik zag dat Lavinia Meijer nogmaals zou komen optreden in theater Dakota, dit keer met haar solo programma Untitled 3, heb ik weer tickets gekocht om nu eens te kijken en luisteren waartoe Davinia alleen in staat is. En ook dat maakte weer indruk. Uiteraard hebben we ook weer even door mijn oude school gezworven maar nu was Lavinia Meijer duidelijk de hoofdreden dat we naar de Zuidlarenstraat gingen.

En zo zie je maar dat, soms via een omweg, het leven vol aangename verrassingen kan zitten.