Kuifje

Vroeger las ik veel stripboeken. Mijn moeder maakte ‘s morgens twee boterhammen voor me klaar. Met hagelslag als ik me goed herinner. En ik zat dan ‘s morgens in de keuken aan tafel met een stripboek rechtop om mijn bord heen en tijdens het eten van mijn ontbijt, las ik mijn stripboek. Billy Turf, Michel Vaillant en Kuifje waren mijn favorieten. Uit mijn jeugd is alleen nog een aantal Kuifje stripboeken bewaard gebleven en zo is mijn zoon Max ook met deze reporter in aanraking gekomen. En ik weet dat hij de stripboeken over Kuifje met veel plezier las.

Nu hebben we gisteren zijn propedeuse getuigschrift (heet dat ook “diploma”?) opgehaald en om deze heuglijke gebeurtenis een extra feestelijk tintje te geven, wilde ik Max een cadeau geven vanwege het afronden van het eerste studiejaar.

Nu had ik op social media al meerdere malen een box voorbij zien komen met alle verhalen van Kuifje. In eerste instantie was ik wat huiverig om deze te bestellen want ik las geen erg goede recensies over de Belgische boekenwinkel waar de set te koop is. Maar omdat het me een erg leuk cadeau leek voor Max heb ik het risico toch genomen. En mijn argwaan bleek totaal ongegrond want ik had de set na twee dagen netjes in huis. En zo heb ik Max gister deze schitterende box gegeven.

En Max was er erg blij mee. Ergens wel jammer want anders had ik deze mooie set mooi zelf gehouden. Wellicht dat ik de set voor mezelf ook ga bestellen. Ik was tenslotte gister jarig en niemand zegt dat je jezelf geen cadeau mag geven.