iPad Air 2024

In 2021 kocht ik mijn eerste iPad. Ik kon blijkbaar niet wachten want ik had via Marktplaats een iPad uit het buitenland gekocht en had er daardoor al een voordat de iPad in Nederland te koop was. In 2019 heb ik een iPad Air gekocht. Mijn huidige iPad Air kocht ik in mei 2022.

Verleden week kwam het nieuwe model iPad Air uit. Het nieuwe model wijkt niet heel veel af van het huidige model. Snellere processor, sneller wifi, sneller bluetooth. Dat is allemaal niet heel schokkend. Maar ik heb even gekeken: voor net even € 400 kan ik, als ik mijn huidige iPad inruil, een nieuw model aanschaffen. Ik heb dan wel GB64 meer opslag omdat mijn huidige model GB64 heeft en het instapmodel van de iPad Air 2024 heeft standaard GB128. En meer opslag is altijd welkom uiteraard.

De afweging in dergelijke gevallen is: koop ik nu een nieuwe en krijg ik nog een behoorlijk bedrag terug voor mijn huidige iPad. Of blijf ik mijn huidige iPad gebruiken en betaal ik over 1, 2 of 3 jaar aanmerkelijk meer voor een nieuwe omdat de inrulwaarde dan aanzienlijk is afgenomen. Ik ga er eens goed over nadenken.

Edit: ik was helemaal vergeten dat ik studentenkorting krijg als vader van een student. De iPad is dus besteld en wordt naar verwachting woensdag geleverd.