HMSH

Zoon Max speelde vanmiddag tegen Hercules. Ik had nog nooit van de vereniging gehoord maar deze bleek te spelen aan de Vrederustlaan op het terrein van HMSH. En toen we daar vanmiddag kwamen realiseerde ik me dat ik mijn allereerste doelpunt heb gescoord in dit doel op veld 1 van HMSH. HMSHsIk speelde destijds in de welpen en ieder elftal speelde destijds in een 3-2-5 opstelling. Mijn positie was rechtsbuiten.
Ondanks het 3-2-5 systeem waarmee we het veld in werden gestuurd, schakelden wij al snel over op het befaamde kluitjesvoetbal.
Maar ik deed daar, op advies van mijn vader, niet aan mee en bleef netjes op mijn positie mijn kansen afwachten.
Het was in de tweede helft dat de bal, waarschijnlijk per ongeluk, bij mij kwam. Ik begon aan een rush naar de achterlijn. Door mijn snelheid kon niemand van HMSH mij achterhalen. Toen ik bij de achterlijn kwam in de buurt van de cornervlag besloot ik voor mijn kans te gaan en liep met de bal richting de goal. En omdat de keeper nog steeds op een voorzet rekende terwijl ik al bijna halverwege het doel was had ik de bal voor het intikken.
We wonnen de wedstrijd met 0-1 en er zouden nog vele goals van mijn voeten volgen. Maar deze eerste is me altijd bijgebleven.
Max speelde 3-3 gelijk, heeft niet gescoord maar Quintus D2 speelde fantastisch. Maar stiekem voelde ik me toch even man of the match.