Favoriete albums (5) – Elvis

Zoals eerder gemeld, is mij verzocht op Facebook om 10 albums te plaatsen waar ik van hou. Hier op mijn website plaats ik de achterliggende verhalen.

Het was in april of mei 1977. In die tijd kocht ik van zangers, zangeressen en bands steeds 1 LP om zo een gevarieerde verzameling op te bouwen. Zo kocht ik in die tijd bijvoorbeeld het dubbelalbum Elvis Forever. En dat veranderde mijn strategie: ik vond Elvis zo goed dat ik vanaf dat moment een hele tijd alleen nog maar LP’s van Elvis kocht. Ik groeide uit tot een echte Elvis fan: ik werd lid van de fanclub en ben zelfs naar Memphis geweest om Elvis gerelateerde locaties te bezoeken. Niet veel mensen weten dit. Misschien ook omdat ik nooit in een wit Elvis pak rondliep. Iets wat over het algemeeen wel wordt verwacht van Elvis fans. Iemand die wel op de hoogte is, is Robert Hüsken, die mij uitnodigde voor het Facebook favoriete album verhaal. De reden is dat Robert destijds een goede vriend en mede Elvis fan was (is?). Samen met Robert en een andere goede vriend Nico, kwamen we regelmatig bijeen in de Hertenrade bij Robert thuis

alwaar we al luisterend naar Elvis platen de songteksten op kladblaadjes schreven waarna we deze netjes uittypten op de schrijfmachine van, ik meen, de moeder van Robert.

Ik weet nog dat we veel moeite hadden met de tekst te achterhalen van het titelnummer van het Elvis album Promised Land. Het is een snel nummer met een zo mogelijk nog snellere tekst die moeilijk te ontcijferen was met, destijds alleen lagere school. Promised Land is tot op de dag van vandaag mijn favoriete Elvis album. En dat wil wat zeggen getuige de ruim 400 cd’s die ik heb van Elvis.