Favoriete albums (3) – Michael McDonald

Zoals eerder gemeld, is mij verzocht op Facebook om 10 albums te plaatsen waar ik van hou. Hier op mijn website plaats ik de achterliggende verhalen.

Eind jaren tachtig, begin jaren negentig kwam ik op zaterdagavond vrijwel wekelijks in de Zoetermeerse discotheek Amphion. Het was een vast stramien: we (Amphion DJ Eric Blansjaar, celebrity Rick Romijn en ikzelf) verzamelden rond 17:30 in de radiostudio op de Leyweg waar Rick vanaf 18:00 uur het eerste gedeelte van Tussen Happen En Stappen presenteerde. We bestelden dan iedere week pizza die we tijdens de uitzending opaten. En als de uitzending klaar was, vertrokken we naar Amphion. Een leuke tijd die ooit nog eens heeft geleid tot een optreden van Rick en mijzelf als DJ Ricky en Skinny Hayes in een kolkend Amphion met de allereerste Nederlandstalige rapplaat ‘t Is Nogal Wat.

Zo’n avond in Amphion duurde tot ver na sluitingstijd. Er werd dan eerst opgeruimd en schoongemaakt en daarna nog even met de hele crew nababbelen aan de bar met een lekker hapje. Het was dus meestal al licht als ik weer naar huis reed. In die tijd had ik een blauwe Suzuki Swift

In de Swift zat zo’n grote, zware radio in een slee tegen het stelen. En ik had aan de radio een apparaat gekoppeld waar 12 cd’s in konden. Toch was het iedere keer dezelfde cd die ik aanzette op weg van Amphion naar huis: Take It To Heart van Michael McDonald. Een geweldig album van een geweldige zanger. Er staan geen bekende nummers / hits op het album al staat me bij dat het titelnummer wel eens voorbij kwam in Amphion. Misschien dat Eric Blansjaar dat nog wel weet…

Edit 13-apr-2024: ik kwam zowaar nog een foto tegen van mijn Suzuki Swift: