Eric Clapton – August

Het was in 1987. Ik had destijds een vriendinnetje Coby (wat was ze leuk) en we kwamen regelmatig bij haar zus en zwager thuis. In die tijd draaide die zus en zwager vrijwel altijd muziek en dus ook als wij er waren. Eén van de cd’s die ik daar veel hoorde was het album August van Eric Clapton. Ik kende de naam van Clapton door zijn optreden tijdens The Last Waltz. Maar daar was het tot op dat momenten wel bij gebleven.

Ik begon het album August steeds beter te vinden en uiteindelijk heb ik de cd ook aan mijn eigen verzameling toegevoegd. Sindsdien heb ik vele cd’s van Clapton gekocht en hem ook meerdere keren live gezien. August is tot op de dag van vandaaag nog steeds mijn favoriete Clapton album.

Mijn favoriete tracks van het album:

Walk Away

Hold On

Run

Maar ik mag zeker het  prachtige Holy Mother, het door Robert Cray bekend gemaakte Bad Influence, Behind The Mask dat ik ooit ook in de uitvoering van Greg Phillinganes, (de toetsenist uit o.a. de band van Clapton) op 12″ heb gehad, de hit Tearing Us Apart met Tina Turner en het meeslepende Grand Illusion niet vergeten. En de songs die ik hier niet vermeld zijn ook ijzersterk naar mijn mening. Je leest wel eens dat de “echte Clapton fan”, wat dat dan ook mag zijn, dit meer een Phil Collins album vindt met zang van Eric Clapton. En natuurlijk zijn de drums, de blazers en de productie duidelijk Phil Collins geluiden, maar dat maakt het album voor mij zeker niet zwakker.

Nog even terug naar de zus en zwager: op een gegeven moment gingen ze met vakantie. Mijn vriendin en ik boden aan om op hun huis op de derde etage boven de Albert Heyn aan de Apeldoornse (of Dierenselaan, ik weet niet waar de grens ligt) te passen. We woonden toen allebei nog thuis en wilden wel eens kijken hoe het was om “samen te wonen”. Helaas begon tijdens de week dat wij op het huis pasten, de badkuip te lekken. Ik weet nog goed dat ik de trap afliep op weg naar mijn werk en ik het water uit het plafond op de treden zag kletteren. Die vriendin en ik zijn dan ook nooit gaan samenwonen.