Discotheek De Marathon reünie

Ik vond onlangs in de diepe krochten van het internet wat oude foto’s. Een aantal toonde een gezellig samenzijn tijdens een loguitje in 2008. Nu de volgende serie.

Zoals gemeld was mijn weblog destijds een succes. Ik publiceerde er onder andere berichten met foto’s over discotheek de Marathon. Mede daardoor kwam ik ook in contact met voormalige bezoekers en personeel van deze beroemde Haagse discotheek. Zo kwam ik bijvoorbeeld in contact met Peter de Loof. Hij was de huisfotograaf van de Marathon en had een grote verzameling foto’s. Een deel daarvan (het andere deel lag ergens in zijn kelder en moest hij eerst op en uit gaan zoeken) mocht ik publiceren op mijn website. Maar ook voormalig medewerkers stelden hun foto’s beschikbaar en die publiceerde ik zo veel mogelijk op mijn website. Dus mocht je ergens op internet een foto tegen komen met daarop de tekst www.mauricehayes.com, dan weet je waar die foto vandaan komt.

Op een gegeven moment was er op mijn website een discussie gaande over een Marathon reünie. Ik was daar ook naar toe geweest en plaatste een bericht dat het een erg gezellig samenzijn was geweest. Niet veel later reageerde Eric Benjamin op dat bericht. Eric Benjamin was de DJ in die Marathon en mede dankzij Eric is de Marathon zo groot geworden. Omdat Eric destijds toch een van mijn helden was (en Eric, mocht je dit lezen:  nog steeds 😉), dacht ik eerst dat ik in de maling werd genomen door een van mijn vrienden die een reactie had geplaatst onder Eric zijn naam. Maar al snel bleek dat het Eric zelf was.

Dat resulteerde in een leuk contact en toen de volgende Marathon reünie er aan kwam, die trouwens plaats vond in de Marathon zelf, was dat een mooie gelegenheid om mijn held Eric in levende lijve te ontmoetten en spreken. Foto’s van die reünie, op zaterdag 28 juli 2007, vind je hieronder. Het exacte verhaal weet ik niet meer maar ik verliet de reünie in het bezit van een maxi single van Herb Alpert gesigneerd door Eric Benjamin.

Op de foto’s hieronder zijn o.a. te zien Gert Huisman, Eric Benjamin, Jerry van Boxtel en Ben Smilde,

Marathon reunie 28 juli 2007