Steve Hackett (1)

Ik ben in mijn leven naar diverse concerten geweest. Van vrijwel  alle concerten waar ik tussen 1990 en 2007 ben geweest, heb ik de tickets nog. Binnenkort zal ik deze tickets hier tentoonstellen al was het alleen maar om te tonen hoe goedkoop, in vergelijking met de tickets van heden ten dage, de toegang tot een concert destijds was.

Voor volgend jaar staan er in ieder geval twee concerten op de planning: in juli ga ik naar Steve Hackett in de Boerderij (waar voor de kenner toch altijd vele hoogtepunten op de agenda staan) te Zoetermeer en in mei naar Brett Young in Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Ik volg de band Genesis met meer dan gemiddelde belangstelling sinds de single Follow You, Follow Me in 1978 een grote hit was.

Op 1 juli 2007 heb ik de band live gezien in de A’dam Arena. Een prima concert al was, zoals altijd bij concerten in de Arena, het geluid  verre van goed. In 2007 was de samenstelling van Genesis al lang niet meer hetzelfde als toen de band in 1969 startte. Twee bandleden waren er in 2007 niet meer bij: Peter Gabriel en Steve Hackett, waarvan trouwens in februari het nieuwe album The Circus and the Nightwhale verschijnt. Peter Gabriel heb ik ook eens live gezien. Dat was op 6 mei 2004 in Ahoy Rotterdam. Steve Hackett staat al enige jaren op mijn verlanglijstje om live te gaan bewonderen. Eén keer eerder ging het bijna gebeuren maar door omstandigheden moest Steve het toen zonder mijn aanwezigheid doen. Maar nu staat Steve voor mei op de planning. Het leuke is dat Steve Hackett samen met zijn band veel werk van Genesis speelt uit de tijd dat hij nog deel uitmaakte van de band. En voor een fervent luisteraar naar Genesis zoals ik klinkt het virtuoze gitaarspel van Steve dan zeer bekend in de oren.

Later meer over Brett Young.