Concert Tickets 1999

In Mei 1977 kocht ik mijn eerste LP van Elvis Presley.
Ik bedoel niet dat Elvis de verkoper was maar het was een LP met liedjes van Elvis. Pfffffff.

Vanaf dat moment was ik Elvis fan en dat ben ik eigenlijk nog steeds Ik heb Memphis bezocht, ben lid van de fanclub en schaf nog steeds muziek van Elvis aan. Ik loop er echter niet mee te koop dat ik Elvis goed vind. De reden is dat mensen, tenminste dat idee heb ik, als je zegt dat je Elvis fan bent, verwachten dat je in je vrije tijd ook in een replica van een van zijn beroemde pakken loopt.

En zo ver is het bij mij nooit gekomen. Nu is het zo dat Elvis drie maanden nadat ik fan was geworden, is overleden. Dat heb ik dan weer.
En dus heb ik Elvis nooit live op zien treden. Maar op een gegeven moment kwam er een aardig alternatief. Elvis werd op een groot scherm vertoond en werd dan live begeleid door zijn oorspronkelijke TCB band met orkest. Toen ik hoorde dat dit spektakel optrad in Brussel, wilde ik daar bij zijn. En, ondanks dat Elvis er niet echt bij was op die zondag 24 januari in Vorst, gemeente Brussel in België, maakte het toch een enorme indruk op mij.

En om een beetje een indruk te krijgen hoe dat er aan toe ging:

Het concert van Dulce Pontes wat ik in 1998 bezocht, had waarschijnlijk zo veel indruk gemaakt, dat ik op zaterdag 23 oktober wederom een concert van haar heb bezocht in de Dr. Anton Philipszaal. Als ik me goed herinner was ik daar met mijn moeder. Ik heb geen setlist gevonden.

Ik weet niet of jullie het je nog kunnen herinneren maar door het optreden van Carel Kraayenhof op huwelijk van, toen nog, Prins Willem Alexander en Maxima, werd de bandoneon (“trekharmonica”) ineens heel populair in Nederland. Maar net zoals met veel dingen, was ik ook op het gebied van de bandoneon mijn tijd ver vooruit want ik bezocht op zaterdag 30 oktober het concert van Gustavo Toker in de Rijswijkse Schouwburg.

 

Tot zover 1999. Een mager jaar qua concerten. Zelfs geen North Sea Jazz.