Concert Tickets (1997) Deel 3

Woensdag 7 mei was ik op Het Kasteel in Spangen oftewel het stadion van voetbalclub Sparta in Rotterdam. Ik was daar voor de wedstrijd Sparta-PSV. Eindstand 1-3.

Tien dagen later, op zaterdag 17 mei, zag ik PSV wederom spelen. Dit keer in Eindhoven tegen FC Utrecht met dit wonderschone doelpunt van Luc Nilis.

Zoals je op het kaartje kan zien, zat ik op de eerste rij op de zuid tribune. En ik vermoed dat Luc mij zag zitten nadat hij had gescoord want hij kwam recht op mij aflopen. Ik was inmiddels, als ik me goed herinner, in mijn grote enthousiasme wegens het doelpunt van de Belg, van mijn zitplaats naar het hek toegerend en kon Luc bijna aanraken. Een moment dat ik, en waarschijnlijk Luc ook, nooit zal vergeten.

PSV draaide dat seizoen, mede namens mijn aanmoedigingen, erg goed en kon in de wedstrijd tegen Willem II op zondag 25 mei kampioen worden. En daar moest ik natuurlijk bij zijn.

1997 was voor wat betreft de tickets voornamelijk een sportjaar. Maar uiteraard mocht ook dit jaar North Sea Jazz niet overgeslagen worden. Zondag 13 juli was ik er weer bij.

Dat jaar heb ik o.a. Lee Ritenour en Herb Alpert gezien. Al was Herb Alpert lang niet zo’n succes als in 1996. Het Tuinpaviljoen, waar Herb optrad, was bij lange na niet vol en ik vermoed dat Herb naar aanleiding daarvan heeft besloten daarna nooit meer naar Nederland te komen.

Ook heb ik tijdens NSJ Herbie Hancock om 21:00 uur gezien in de PWA zaal met een schitterend optreden naar aanleiding van zijn album The New Standard waarop hij jazz uitvoeringen ten gehore brengt van diverse pop-klassiekers. Dit is de song Thieves In The Temple van Prince.