Concert Tickets (1997) Deel 1

In 1997 begon het cultuurseizoen al op zondag 12 januari. In het Circustheater te Scheveningen werden destijds zondagochtendconcerten georganiseerd. Die dag was ik aanwezig bij het concert van het Rosenberg Trio. En dat voor Hfl.15!

Vier dagen later, op donderdag 16 januari, was ik voor de derde keer getuige van een voorstelling van Waardenberg & de Jong. Deze keer was dat Bandkaai.

Drie dagen later, op zondag 19 januari, was ik weer in het Circustheater. Dit keer voor mijn tweede optreden van de Dutch Swing College Band.

Het volgende zondagochtend concert in Scheveningen was op 23 februari. Van het optreden van Fiesta Gitana kan ik me niks herinneren. Ik vermoed dat het dit ensemble was.

In mijn jeugd (vanaf +/- 1979) keek ik op zondagavond vaak naar Nederland 2 op de televisie. Daar zond de VPRO o.a. het tv programma uit van Kees van Kooten en Wim de Bie. Het was op zo’n zondagavond dat ik twee mannen op, naar wat later bleek, het Otterlose Zand zag converseren. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt dus ik bleef kijken. En dat was mijn eerste kennismaking met Herenleed.

Het televisieprogramma Herenleed liep van 1975 tot 1997. De skech show draait altijd om twee mannen (Man 1 en Man 2), gespeeld door diverse artiesten als Armando, Cherry Duyns, Johnny van Doorn en Ton Lensink.

Bron

Het is lastig uitleggen wat ik er nu zo leuk aan vind. Mijn ervaring is dat je Herenleed enorm leuk vindt of er helemaal niks aan vindt.

Al snel nadat ik een aantal afleveringen had gezien, nam ik enkele van veel gebruikte woorden / zinsdelen over. Het “Wat zegt?” en Wat Doet?” was al snel een deel van mijn dagelijks gebruikte vocabulaire. Op deze manier kwam mijn zus, die zeven jaar jonger is dan ik, ook in aanraking met Herenleed. En dat resulteerde jaren later in een gezamenlijk bezoek aan de theatershow Een Reusachtige Wesp Van Hout van Cherry Duyns en Armando op woensdag 5 maart in theater Diligentia aan het Lange Voorhout in Den Haag.

 

Hier vind je nog een uitgebreid artikel over Herenleed.