Concert Tickets (1996) Deel 2

In 1996 ben ik twee dagen naar North Sea Jazz geweest: op vrijdag 12 juli

en toen ben ik in ieder geval naar het plus concert van Santana in de Statenhal geweest.

Als ik het ijzersterke programma zo bekijk vermoed ik dat ik o.a. ook naar David Sanborn, Norman Brown en wellicht ook The Rippingtons ben geweest.

De volgende dag, zaterdag 13 juli liep ik ook rond in het congresgebouw voor mijn tweede dag North Sea Jazz

De eerste keer dat ik van Herb Alpert hoorde was toen zijn song Bullish

in discotheek de Marathon werd gedraaid. Nu was Herb geen artiest die je in een discotheek verwachtte maar Bullish had een lekker ritme en was prima op te dansen. Dat had DJ Eric Benjamin goed gehoord.

Maar er ging me ook een lichtje branden toen ik hoorde dat deze song van Herb Alpert was. Mijn vader had namelijk enkele LP’s van Alpert in zijn verzameling. Dus toen ik Bullish had gehoord ging ik eens in de verzameling van mijn vader kijken en kwam daar o.a. de LP Rise tegen met daar o.a. het zeer bekende (luister maar) 1980.

De song Bullish stond op het gelijknamige album en ik was wel heel nieuwsgierig naar de rest van het album. Toen ben ik bij mijn vader net zo lang gaan zeuren totdat hij het album kocht. En dat album viel mij niet tegen. Sterker, samen met de LP Rise zorgde het er voor dat ik vanaf dat moment fan was van Herb en vanaf toen heb ik, tot op de dag van vandaag, alle albums van Alpert aangeschaft.

Zo ook het album Second Wind in 1996 wat ik nog steeds tot mijn favoriete albums reken. En dat album was mede aanleiding voor Herb om, samen met de Jeff Lorber Band, naar Europa te komen. En tot mijn grote vreugde trad hij ook op tijdens North Sea Jazz. En dat is nog steeds één van de meest memorabele concerten die ik heb bijgewoond. Ik stond helemaal vooraan in het Tuinpaviljoen en genoot van iedere noot die Herb speelde en zong. Een voor mij onvergetelijk moment.

Dit is een concert van Herb Alpert met de Jeff Lorber Band in Montreux. Niet het concert van North Sea Jazz maar de setlist is volgens mij vrijwel hetzelfde als op NSJ.

Later meer….