Concert tickets (1995)

In 1995 was ik blijkbaar behoorlijk de weg kwijt op sportief gebied, getuige het feit dat ik dat jaar twee keer naar Ajax ben gaan kijken.

Heel, heel vroeger (tot mei 1982) luisterde ik op zaterdag naar een radioprogramma Tussen Start En Finish. Ik was in die tijd Ajax supporter wat onder meer resulteerde in het sturen van lege enveloppen naar de Ajax spelers met het verzoek een getekende foto terug te sturen en een bezoek in 1981 aan de bekerfinale tussen Ajax en AZ ’67 in het Olympisch Stadion in A’dam. In het radioprogramma, dat werd gepresenteerd door Harry Vermeegen en Henk Spaan, werden er regelmatig Ajax spelers ge-interviewd. Dat en de humoristische manier waarop de heren een sportprogramma maakten, zorgden er voor dat ik vrijwel iedere week luisterde en als ik me goed herinner het programma ook opnam op een cassette bandje om het de rest van de week nog terug te kunnen luisteren.  Zo kan ik me bijvoorbeeld nog een hilarisch interview herinneren met Frank Arnesen en Soren Lerby die toen amper Nederlands spraken waar Harry dankbaar gebruik van maakte.

Maar toen Romario de Souza Maria halverwege 1988 voor PSV kwam spelen, werd ik PSV fan en begon mijn afkeer van Ajax en alles wat met 020 te maken had te groeien. Daarom is het dus zeer twijfelachtig dat ik in 1995 twee keer naar Ajax ben geweest en daar ook nog voor heb betaald. Maar goed, een mens doet wel eens domme dingen in zijn leven toch?

En zo vond ik mijzelf op zondag 9 april in stadion De Meer in A’dam voor de wedstrijd Ajax – Willem II. Het werd maar liefst 7-0 En er deden legendarische spelers mee als Jari Litmanen, Finidi George, Nwankwo Kanu, Clarence Seedorf en Patrick Kluivert.

Op dinsdag 18 april zat ik AHOY in Rotterdam te genieten van het bluesconcerrt dat Eric Clapton gaf naar aanleiding van zijn album Fom The Cradle. Een setlist vond ik niet van de 18e maar wel van de 17e.

Het volgende concert was Masterdrums of Burundi op vrijdag 28 april in de Dr. Anton Philipszaal te Den Haag. Geen idee meer hoe ik er bij kwam om daar heen te gaan. Maar het zal ongetwijfeld erg goed zijn geweest.

En de laatste hier genoemde activiteit in 1995 was dus nogmaals een wedstrijd van Ajax. Dit keer een vriendschappelijk duel op vrijdag 11 augustus in het Olympisch Stadion tegen Lazio Roma.