Concert tickets (1994)

De eerste keer dat ik hoorde van Kenny G was toen in 1984 de maxisingle kocht van zijn song Hi, How Ya Doin’?

De tweede maxiingle die ik van Kenneth Bruce Gorelick, zoals hij volluit heet, kocht was Songbird. In die tijd waren we met een paar fanatieke hobbyisten een radiostation begonnen dat luisterde naar de naam Kiss FM. Er werd uitgezonden op zondag en ieder uur begonnen we met dezelfde plaat maar wel iedere week een andere. En we noemden dat, als ik me goed herinner, de Kiss FM. Future Shot. Ja, je moet er maar opkomen. En de allereerste Kiss FM. Future Shot in de geschiedenis van de Nederlandse piratenradio was, inderdaad, Songbird van Kenny G.

Op dinsdag 15 maart gaf Kenny G een concert in de Prins Willem Alexander zaal van het Nederlands Congresgebouw en zat ik, volgens het kaartje, op stoel 26 op de vierde rij. Als ik me goed herinner ben ik met mijn moeder naar dat concert geweest. Ik heb geen setlist gevonden.

Op zaterdag 9 juli van dat jaar had ik een dilemma: ik had, samen met Marcel, weer kaarten gekocht voor North Sea Jazz (NSJ). Maar het was ook de avond dat het Nederlands Elftal zijn wedstrijd speelde tegen Brazilë tijdens het WK voetbal in de Verenigde Staten. En zoals eerder gemeld, was ik in die tijd groot fan van Romario en die speelde in het Braziliaanse Elftal en dus wilde ik die wedstrijd dolgraag zien. Marcel en ik kwamen tot het volgende compromis: we gingen eerst naar NSJ en bezochten daar o.a. het optreden van Stanley Clarke / Al Di Meola / Jean Luc Ponty, The Rite Of Strings in het Tuinpaviljoen. Daarna liepen we, na een pas te hebben laten maken waarmee we later weer bij NSJ naar binnen konden, naar de hoek van de Jacob Gillestraat en de Van Loostraat alwaar we in café Cheers Brazilië met 3-2 zagen winnen van Nederland. Ik was destijds in het café de enige die hoopte dat Brazilië zou winnen dus ik werd ietwat vreemd aangekeken toen ik heel hard juichte toen Branco de winnende treffer achter keeper de Goey knalde.

Na de wedstrijd liepen Marcel en ik weer terug naar het Nederlands Congresgebouw om aldaar te genieten van o.a. Wynton Marsalis die met zijn septet een ode bracht aan Thelonious Monk.

Om het wereldkampioenschap van Romario toch enigszins mee te kunnen vieren, bezocht ik op 6 augustus de voetbalwedstrijd PSV-Barcelona. Alleen lag Romario op die dag zeer waarschijnlijk op het strand van Ipanema want volgens deze gegevens was hij er niet bij.

Al eerder maakte ik melding van goede vriend Ed en de Gipsy Kings. Als ik me goed herinner was ik o.a. met deze Ed op dinsdag 29 november bij het concert van de Gipsy Kings.Geen set list gevonden.