Concert tickets (1993)

Na de Olympische Spelen van 1988 kwam de Braziliaanse voetballer Romario de Souza Faria voetballen bij PSV. Al snel vond ik hem de beste voetballer die ooit op de velden heeft rondgelopen. Gedurende het voetbalseizoen 1992/1993 bleek dat Romario zou gaan voetballen voor Barcelona. Om hem toch nog een keer te kunnen zien besloot ik naar de laatste thuiswedstrijd van PSV met Romario te gaan en dat was op maandag 31mei:

Ik weet nog dat ik na de wedstrijd heel god oplette wie het shirt van Romario na de wedstrijd meenam: dat was André Wasiman. Ik dacht:”Mocht ik André een keer tegenkomen, dan vraag ik of ik het shirt mag hebben”.

Vrijdag 19 maart was ik aanwezig bij de voorstelling Waardenberg & de Jong van het gelijknamige duo. Feitje: ik heb op de middelbare school les gehad van Martin van Waardenberg in het vak Voordrachtskunst.

….en toen ging Romario dus bij Barcelona voetballen. En op zaterdag 31 juli speelde datzelfde Barcelona een oefenwedstrijd tegen Feyenoord. En daar moest ik natuurlijk bij zijn.

Een week later ben ik met Marcel naar het African Music Festival in Delft geweest. Ik vond het wel een leuk festival maar dagblad Trouw dacht daar blijkbaar anders over:

Futloos African Music Festival muziek
DELFT – “Zijn jullie moe, kunnen jullie niet meer dansen?” vroeg Mbilia Bel aan het lauw reagerende publiek. Inderdaad, het goed gevulde DHCstadion was zaterdag moeilijk in beweging te krijgen op het tiende African Music Festival, maar dat was behalve aan het ondermaatse concert van de Zairese vooral te wijten aan organisatorische blunders en de futloze programmering.

Zoals eerder gemeld ben ik door mijn vader in aanraking gekomen met jazz muziek. Maar in het singlekoffertje wat ik in beheer had met singletjes van mijn vader en moeder zat ook een EP van de Dutch Swing College band. Ik kende dit ensemble dus al vanaf mijn vroege jeugd. Op zondag 24 oktober ben ik, volgens mij met mijn moeder, naar een optreden van de DSC band geweest in het Scheveningse Circustheater.

En het laatste concert wat ik bezocht in 1993 as van Eros Ramazzotti in AHOY op zondag 24 oktober. Geen setlist gevonden.