Concert tickets (1992) Deel 3

De eerste keer dat ik naar North Sea Jazz (NSJ) ging was in 1989. Toen werd het meerdaagse festival nog in het Congresgebouw / Statenhal gehouden in Den Haag. De eerste keer was ik o.a. aanwezig bij het concert van de Brecker Brothers. De enige reden dat ik daar heen wilde was dat de broers meespeelden op het Brothers In Arms album van Dire Straits.

Dat optreden viel me wat tegen. De reden was, naïef als ik toen was, dat ik dacht dat de muziek die de Brecker Brothers zouden spelen misschien wel wat weg zou hebben van Dire Straits. Kort na het festival ben ik me wat gaan verdiepen in jazz en fusion muziek en later dat jaar, toen ik de muziek wat beter begreep en waardeerde, heb ik het album Return Of The Brecker Brothers zelfs aangeschaft.

Maar goed, terug naar NSJ. Ik ben jarenlang ieder jaar één of meerdere dagen naar het festival geweest. In 2006 werd het verplaatst van Den Haag naar Rotterdam en ben ik na een aantal jaren afgehaakt. Eén van de redenen was dat steeds meer van mijn jazz helden niet meer kwamen vanwege de hoge leeftijd maar een andere reden was dat het festival op een gegeven moment al uitverkocht was voordat de artiesten bekend werden gemaakt.

Op vrijdag 10 juli 1992 ben ik ook naar NSJ geweest en heb ik o.a. Lou Rawls gezien. Ik ben toen naar het zogenaamde plus concert geweest in de PWA zaal. Onderstaande clip is van het concert dat Lou de volgende dag gaf in het Tuinpaviljoen.

Maandag 19 oktober heb ik, samen met de erg leuke Mariëlle (als ik me haar naam goed herinner), het concert van Toto bezocht. Ik wilde al een tijdje naar Toto. Niet alleen vanwege de goede muziek maar ook omdat ik hun drummer Jeff Porcaro

erg graag eens in het echt wilde zien drummen. Helaas overleed Jeff kort voor het concert op 5 augustus. Het concert was, ondanks dat de bandleden nog zichtbaar van slag waren door het recente overlijden van de drummer, toch erg goed. Setlist.

Het laatste ticket dat ik nog heb uit 1992 is van de voetbalwedstrijd PSV – Groningen  op zaterdag 24 oktober. Ik bezocht die wedstrijd om de, naar mijn mening, allerbeste voetballer ooit, Romario te zien. Tot mijn grote geluk scoorde hij die wedstrijd. De eindstand was 3-0 . De andere doelpunten kwamen van Kalusha Bwalya en Arthur Numan.