Concert tickets (1991) Deel 2

Zoals gemeld kon ik in die tijd vrij eenvoudig aan concertkaartjes komen bij het bespreekbureau in Hellevoetsluis. Ik kan me zelfs herinneren dat toen ik in 1988 de goede man opbelde omdat ik had gelezen dat de Bee Gees in juni 1989 naar Nederland kwamen, hij nog van niks wist en hij tijdens het telefoongesprek een nieuwe wachtlijst (op papier) startte en mij bovenaan de nieuwe wachtlijst zette.

Ik was in die tijd een enorme fan van Dire Straits.

Een collega van me (Pieter) liet me regelmatig weten dat Dire Straits muziek voor in de lift maakte maar ik vond ze enorm goed. Toen ik hoorde dat de band in 1991 drie concerten in AHOY zou geven, wilde ik daar bij zijn. Ik weet de exacte reden dat ik de tickets niet via mijn “mannetje” in Hellevoetsluis regelde, niet meer. Ik vermoed dat de wachtlijst bij hem al erg lang was en ik niet het risico wilde lopen dat ik naast het spreekwoordelijke net zou vissen.

Het was bij de concerten van Dire Straits in AHOY zo dat er niet werd aangekondigd wanneer de voorverkoop zou starten. Dit had te maken met de immens grote populariteit van de band destijds. Er werd bij de aankondiging van de concerten alleen gezegd dat “op een gegeven moment” de voorverkoop zou beginnen en dat de dag niet zou worden aangekondigd.

Nu was het op een gegeven moment op een vrijdagavond zo dat mij op de een of andere manier ter ore kwam dat de voorverkoop wel eens de volgende ochtend zou kunnen beginnen en dat dit dan diezelfde zaterdagochtend op de radio bekend zou worden gemaakt. En dus zat ik de volgende ochtend rond 06:00 uur in mijn Suzuki met de radio (Hilversum 3) aan, op een parkeerplaats tegenover het Plein naast het poortje van het Binnenhof. Daar kon je toen nog parkeren.

En om even na 08:30 was het zover: op de radio werd verkondigd dat de verkoop voor de Dire Straits concerten in AHOY zojuist was begonnen. Ik sprong mijn auto uit en rende naar het kantoor van de Haagsche Courant. Daar aangekomen waren er drie voor me. En zij kochten inderdaad alle drie kaartjes voor één van de concerten.

En toen was ik aan de beurt: “Twee kaartjes voor Dire Straits” zei ik tegen de man. Zijn reactie, ietwat geïrriteerd:”Ja, voor welke dag??”. “Voor alle drie natuurlijk” was mijn reactie met een toontje van “hoe kun je dat nou vragen?”.

En zo kwam het dat ik 28, 29 en 30 oktober 1991, ieder dag met iemand anders, aanwezig was bij de concerten van Dire Straits. Tja, je bent fan of je bent het niet.

Setlist 28 September setlist 29 september, setlist 30 september

Het was volgens mij in 1991 dat ik voor het eerst met vakantie ging naar Ed Innemee. Later werd Ed, die helaas veel te voeg is overleden, een erg goede vriend maar toen kende ik hem nog helemaal niet. Ik kwam bij Ed door vriend André die mij mee had gevraagd toen hij met de legendarische Henri J.A. Coli met vakantie naar Ed ging. Henri (de belastingadviseur van André) was een stuk ouder dan André en André wilde wel dat er iemand van zijn leeftijd mee ging om te gaan stappen. En dan kwam je in die tijd al snel bij mij uit.

Maar goed, terug naar Ed. Ed bestierde een kleinschalig appartementencomplex Casa Lisa in Guia, Portugal. Zo’n vijf kilometer vanaf Albufeira. Het complex bestond o.a. uit een gebouw met een stuk of acht slaapkamers en een apart gebouwtje met een bar en eetzaal. Toen we aankwamen bij Ed stond Ed achter de bar. Ed was zo’n echte Hagenees vol fantastische verhalen. Henri, André en ik kwamen de bar binnen en er stond muziek op van de Gipsy Kings. En dat bleef de hele vakantie zo. Niet omdat de muziekcollectie (op compact cassette) van Ed beperkt was. Verre van. Maar omdat zowel André als ik enorm gepakt werden door de opzwepende en ritmische muziek van de Gipsy Kings. We waren zeg maar meteen grote fans. En dat was de aanleiding dat ik op zondag 6 oktober 1991, samen met volgens mij in ieder geval André, het concert van de Gipsy Kings in AHOY bezocht. Geen setlist gevonden.

Het concertjaar 1991 werd afgesloten met een concert van Bryan Adams op donderdag 14 november 1991 in AHOY Rotterdam. Setlist.

En heb je de prijzen van de kaartjes gezien. De duurste was Hfl. 50 = net even € 22.