Concert tickets (1991) Deel 1

Als je vroeger kans wilde maken op een concertkaartje, was je aangewezen op het kantoor van de Haagsche Courant op de hoek van de Spuistraat en het Spui

Als ik me goed herinner begon de voorverkoop voor concerten meestal op zaterdagochtend. Er werd niet bekend gemaakt hoe laat dat was en dat betekende dan dat je op vrijdagavond daar al moest gaan zitten om kans te maken op een kaartje. Ik heb dat als ik me goed herinner één keer gedaan. Ik weet alleen niet meer om welk concert het toen ging.  Gelukkig kwam ik daar bekenden tegen en kon ik achter in de jeep van één van hen, redelijk comfortabel slapen die nacht.

Gelukkig ben ik rond die tijd via een collega in contact gekomen met een erg aardige, wat oudere man die thuis in Hellevoetsluis een bespreekbureau bestierde. Wat bij andere bespreekbureaus (want: verboden) niet kon maar bij hem wel was jezelf op een wachtlijst laten plaatsen en als de voorverkoop dan begon, wees de goede man de kaartjes toe op basis van de wachtlijst. Ik heb daar regelmatig gebruik van gemaakt en mijn collega die haalde dan de tickets op in Hellevoetsluis en de volgende werkdag had ik mijn tickets.

Omdat het kopen van tickets op die manier erg makkelijk was (in tegenstelling tot een nacht doorbrengen bij het kantoor van de Haagsche Courant) zorgde er voor dat als ik ook maar even dacht dat een concert heel misschien wel leuk was om te bezoeken en er iemand in mijn vrienden- annex kennissenkring was die mee wilde, ik kaartjes bestelde voor zo’n concert.

Zo kwam het dat ik op zaterdag 23 maart 1991 mijzelf in Rotterdam AHOY vond bij het concert van Whitney Houston. Tenminste, dat is de datum op het kaartje. maar er staat met pen de datum van 22 september opgeschreven. En dat komt overeen met de gegevens die ik hier vond. Ik vermoed dat het concert destijds verplaatst is, maar waarom: geen idee.

Wat ik me nog kan herinneren is dat miss Houston uitstekend bij stem was maar het na net iets meer dan een uur voor gezien hield. Klik hier voor de setlist.

Om dezelfde reden (laten we maar eens kijken of het wat is) bezocht ik op zaterdag 6 april met goede vriend Bert het concert van MC Hammer

En dat was een zeer vermakelijk concert. Ik weet nog dat tijdens Can’t Touch This,  de grote hit van deze later ook als predikant door het leven gaande rapper, MC Hammer een menigte jongeren op het podium vroeg die hun uiterste best deden om de danspasjes uit de bijhorende clip te imiteren. Geen setlist gevonden.

Nog jaren werd door Bert en mij de ge-ijkte uitroep “Yo, Hammer, Yo” gebezigd als dit concert ter sprake kwam of we Can’t Touch This ergens hoorden.

Met vriend “Pietje” zat ik op vrijdag 17 mei 1991 in de Prins Willem Alexanderzaal op de eerste rij bij het concert van Robert Palmer. Het was een erg goed concert waar alle grote hits voorbij kwamen van deze helaas veel te vroeg overleden ras-artiest. Geen setlist gevonden.

Ook met Bert was ik op donderdag 27 juni 1991 in Rotterdam AHOY voor het concert van Rod Stewart. Oorspronkelijk stond het concert trouwens gepland voor donderdag 30 mei.

Ik herinner me dat we aan de zijkant van het podium zaten en we de oude snoeper na afloop van het concert achter het podium in een auto zagen stappen vergezeld van, voor zover wij konden beoordelen, twee dames van lichte zeden. Setlist.