Concert tickets (1990)

Zoals beloofd zal ik in de komende weken / maanden, wat oude concerttickets tentoonstellen. De eerste serie stamt uit 1990:

Ik ben nooit een heel grote fan geweest van de Rolling Stones maar ik vond wel dat ik de band een keer live gezien moest hebben. Toen er in 1989 werd aangekondigd dat de Urban Jungle tour wel eens de laatste zou kunnen zijn (een truc die ze nu nog steeds toepassen) van de band en een paar vrienden vroegen of ik mee wilde naar het concert, heb ik besloten dat ik mee zou gaan. De tour was ter gelegenheid van het album Steel Wheels met de hits Mixed Emotions en Rock And A Hard Place. Naast deze twee hits kwamen ook alle legendarische songs van de band langs tijdens het concert waarvan ik me vooral Under My Thumb nog herinner als één van de hoogtepunten. Tenminste, dat dacht ik ware het niet dat volgens deze gegevens Under My Thumb helemaal niet op de setlist stond. Zo zie je maar dat ook mijn geheugen me in de steek kan laten.

De eerste keer dat ik Prince live zag was in augustus 1988. Wat ik nog weet van het concert op 2 juni 1990 in de Rotterdamse Kuip is dat het behoorlijk regende. Voordat het concert begon zaten we gezellig met wat meiden op het veld onder een doorzichtig stuk plastic. Op het podium was een prachtige versie van Nothing Compares To You in de stromende regen een hoogtepunt. Na afloop van het concert hadden we de indruk dat Prince vanwege de regen het concert had ingekort. We besloten daarom om de volgende dag weer naar de Kuip te gaan. Er waren blijkbaar nog kaartjes beschikbaar en zo kwam het dat we op 3 juni vanaf de tribune het concert nog een keer bijwoonde. Die dag bleek dat Prince inderdaad een langer concert gad dan op 2 juni in de regen.
Setlist 2 juni; setlist 3 juni.

Janet Jackson had haar grote doorbraak met het album Control in 1986. Het vervolg album heet Rhythm Nation en de tour die Janet gaf naar aanleiding van dat album heb ik bezocht op vrijdag 5 oktober 1990 in Ahoy Rotterdam. Setlist.

Barry White gaf, in mijn bijzijn, een memorabel concert in het Nederlands Congresgebouw op vrijdag 12 oktober 1990. Vergezeld door een waanzinnig orkest (het Love Unlimited Orchestra als ik me niet vergis) kwamen alle grote hits voorbij. Een setlist heb ik helaas niet kunnen vinden.

Een week na Barry White ben ik met mijn toenmalige vriendin (sorry, ik weet de naam niet meer) naar Eros Ramazzotti geweest in Rotterdam Ahoy. En dat voor Hfl. 30 ( net even meer dan € 13 !!!). Ook hier vond ik geen setlist van maar er kwam wel een aantal songs voorbij van het zeer succesvolle album In Ogni Senso.