Boodschappen

Ik heb altijd een hekel gehad aan boodschappen doen. Behalve als ik met vakantie was. Dan vond ik het weer wel leuk om te doen. Maar thuis iedere keer naar dezelfde supermarkt en, het ergste, in de rij staan om af te rekenen, dat was nou niet mijn favoriete tijdverdrijf.

Ik doe dan ook maar één keer per week boodschappen. En als ik de boodschappen dan uit de tassen en in de koel- en andere kasten een plek heb gegeven, bekruipt me een algeheel gevoel van blijheid: zo, dat zit er weer op voor deze week.

Nu vond ik de self-scan kassa’s wel een hele vooruitgang. Niet meer in de rij staan. Nadeel was wel dat ik altijd bang was dat ik wat zou vergeten af te rekenen en de nacht in een cel op het politiebureau zou doorbrengen.

Nu weet ik dat mijn zus al jaren haar boodschappen thuis laat bezorgen. Ik dacht altijd dat dat extra duur zou zijn en heb me er nooit aan gewaagd. Tot deze week. In de Picnic app de boodschappen voor volgende week uitgezocht en vanmorgen werden deze thuis gebracht. En ik loop hier nu met een grote glimlach rond: wat een feest is dat zeg. En bovendien niet duurder dan dat ik zelf naar de Lidl en AH ga. En het scheelt me tijd en benzine!

Bovendien gaat Picnic (nee, dit bericht is, net als alle andere, niet gesponsord) verder dan alleen de boodschappen thuis brengen. Ze denken ook met je mee. Zo had ik kipfilet besteld maar dat was niet aanwezig danwel op voorraad. En wat doet Picnic dan: ze leveren een alternatief mét korting. Prima meegedacht! Daarnaast kan je je lege flessen meegeven en krijg je statiegeld terug. En dus ook lege flessen die helemaal niet bij Picnic gekocht zijn. Verder nemen ze ook je retourstuurpakjes mee onder het motto van:”We zijn er nu toch, dus geeft je pakje maar mee”. Echt top service!

Als het thuisbezorgen van boodschappen me zo goed blijft bevallen, en waarom zou dat niet zo zijn, zien ze mij niet meer in een supermarkt.