Bert Visscher

In 1991 besloten we met een groep vrienden en vriendinnen om eens wat vaker naar het theater te gaan. Dat eerste seizoen resulteerde dat we naar drie cabaret voorstellingen gingen in theater Diligentia. Niet lang daarna besloten we om een abonnement te kopen voor de Rijswijkse Schouwburg.

En hoe ging dat dan? Iedereen bekeek het programma voor het komende theaterseizoen van de Rijswijkse Schouwburg en je gaf dan aan naar welke voostellingen je wilde. En volgens het meeste stemmen gelden principe werd er een aantal voorstellingen geselecteerd waar we dan kaarten voor bestelden.

En zo gebeurde het dat we op een gegeven moment bij een voorstelling van Bert Visscher zaten. Ik had Bert Visscher één keer op televisie gezien en had toen na even naar een andere zender gezapt. Ik vond Bert druk en vermoeiend. Dat had tot gevolg dat ik ook niet op Bert had gestemd voor ons nieuwe theater seizoen. En ik dus met een beetje tegenzin naar de voorstelling ging.

De voorstelling die we bezochten heette Voor Ons Hoeft Het Niet: Bert Visscher is stationschef. Zijn station is allang opgeheven, maar men is vergeten hem op te halen.

Eén van de sketches in die show was Petersons vogelgids op een diascherm.

En ik heb toen zo ongelooflijk gelachen dat ik vanaf dat moment ben ik fan van Bert Visscher. We zijn daarna nog naar meerdere theatervoorstellingen van Bert Visscher geweest. Na enig onderzoek mijnerzijds bleek dat ík in ieder geval sinds Voor Ons Hoeft Het Niet alle theatershows van Bert Visscher heb bijgewoond.

En sindsdien stemde ik natuurlijk wel op Bert als hij naar de Rijswijkse Schouwburg kwam.

Ergens vorig jaar kwam mijn zoon Max met het voorstel om naar de nieuwste voorstelling Dat zie je een ander niet doen te gaan. En zo zaten we gisteravond in theater Amare. En weer hebben we enorm gelachen. De voorstelling was een soort Best of Bert Visscher met veel oude sketches van bekende typetjes van Bert met (gedeeltelijk) nieuwe teksten. Ik vind Bert nog steeds druk en vermoeiend maar nu op een zeer positieve en vermakelijke manier.